تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : admin
حوزه : اجتماعی, گزارش و گفتگو
شماره : 16521
تاریخ : 28 اردیبهشت, 1399 :: 10:53
بهزیستی:با یکدیگر توافق کنید کشمکش مهدکودک‌های مشهد و والدین از روزهای نخستین شیوع کرونا مهدکودک‌ها جزو نخستین مراکزی بودند که با وجود دریافت وجه خدمات یک ساله تعطیل شدند و امروز کسی پاسخگوی والدین نیست.

به گزارش مشهد امروز از تسنیم، با اعلام ستاد ملی کرونا در نیمه اسفندماه و تعطیلی مهدکودک‌ها در کنار مدارس و دانشگاه‌ها؛ والدین بسیاری که روزانه کودکان خود را برای نگهداری به مهدکودک‌ها می‌سپرند با مشکلات عدیده‌ای روبرو شدند.

این عده از والدین که عموما کارمند هستند و مجبور به حضور سر کارهای خود بودند مجبور به گرفتن مرخصی؛ یا استخدام پرستار خصوصی در منزل شدند.

اتفاقی که تا امروز نیز به واسطه تعطیلی دنباله‌دار مهدهای کودک ادامه دارد. در این سو، والدین که به علت استخدام پرستار خصوصی یا گرفتن مرخصی دچار هزینه‌های اضافی شده‌اند خواستار بارگشت هزینه ماهانه‌ای هستند که برای این ماه‌های تعطیلی به مهدکودک پرداخت شده است.

در طرف مقابل مهدهای کودک با بهانه‌های مختلف از جمله پرداخت حقوق پرسنل؛ اجاره‌بها یا هزینه آموزش از راه دور از برگشت تمام یا حتی بخشی از این شهریه طفره می‌روند. این موضوع به جدال میان این دو گروه انجامیده است جدالی که ادامه آن در دراز مدت تاثیر مستقیم نه چندان مثبتی بر اعتماد و تاثیرگذاری مهدهای کودک به عنوان مرکز نگهداری و آموزش کودکان خواهد گذاشت.

گروکشی مهدهای کودک

یکی از والدین شاکی از این وضعیت می‌گو‌ید: ما به مهدکودک به صورت سه ماهه جلوتر چک داده‌ایم و مهد، چک‌ها را پاس کرده در حالی که از اسفند تا همین امروز خدماتی به ما داده نشده است. هر زمان هم برای شکایت می‌رویم کسی پاسخگو نیست. والدین زیادی مثل ما مراجعه می‌کنند ولی مدیر مهد پاسخگو نیست.

یک بار کار به درگیری هم کشید و پلیس 110 آمد اما گفت شما باید بروید به بهزیستی که سازمان مسئول مستقیم مهدکودک‌ها است شکایت کنید. مشکل ما این است که کارت واکسن و شناسنامه کودک برای واکسیناسیون از قبل نزد مهد است و حالا تحویل آن را هم منوط به تسویه خردادماه کرده است.

یک خانم کارمند بانک می‌گوید: با تعطیلی مهدکودک‌ها، تا بعد از عید که خبری از مهدها نبود حالا که بحث بازپس‌گیری شهریه‌ها شده شروع به ارسال کاربرگ کار در منزل کرده‌اند. به عنوان یک مادر کارمند اگر قرار بود با کودکم در خانه کار کنم چه لزومی داشت به مهدکودک بفرستمش؟ من حالا باید متحمل هزینه مجدد برای گرفتن پرستار در خانه شوم در حالی که همین هزینه را برای ماه‌های قبل و بعد به مهد کودک داده‌ام.

وقتی هم صحبت از بازگرداندن وجه می‌شود می‌گویند باید به ما بخشنامه شود؛ حتی حاضریم بخشی از هزینه را کسر کنند به دلیل مشکلات خودشان اما این که کل هزینه ماه‌هایی که اصلا مهد هم بسته بوده را از والدین بگیرند این پول حلال نیست.

مهدکودک‌ها از قدیم الایام به بهانه‌های مختلف علاوه بر شهریه از والدین پول می‌گرفتند. از خرید لوازم نقاشی و.. تا تهیه لباس حیوانات و چاشت و... حالا که مهدکودک تعطیل شده است.

این شهروند ادامه می‌دهد: وقتی مراجعه کرده‌ام که حداقل وسایل نقاشی و کاردستی و.. بچه را بدهید تا خودمان در منزل با وی کار کنیم پاسخ گرفتیم که لوازم مصرف شده است. مگر می‌شود وقتی مهدکودک بسته است لوازم مصرف شود؟هیچ کس هم گوشش بدهکار نیست. مهمدکودک‌ها هم می‌دانند اکثر والدین بچه‌های مهدکودکی، کارمند دولتی و درگیر هستند و فرصتی برای پیگیری و شکایت و.. ندارند. آن‌ها هم از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند.

حقوق مربیان مهد پرداخت نشده است

یک مربی مهد درجه اول در مشهد می‌گوید: من 10 سال سابقه کار در چندین مهدکودک را دارم. مهدکودک از روز اول همین است. به بهانه‌های مختلف از والدین پول گرفته می‌شود اما این پول 10 درصدش خرج آموزش یا رسیدگی به کودکان نمی‌شود. هرچه حواشی و زرق وبرق مهدکودک بیشتر باشد امکان درخواست پول از والدین راحت‌تر است. حالا هم که تعطیل شده است و ما مربیان هم بیکار شده‌ایم.

وی می‌گوید: به دروغ در جواب والدین می‌گویند ما پول شهریه نمی‌دهیم زیرا باید حقوق مربیان خود را بدهیم. اما این دروغ محض است. حداقل از 10 مهدکودک مختلف در سطح مشهد  به واسطه دوستانم مطلع هستم از روز اول گفته‌اند بروید فرم بیمه بیکاری تکمیل کنید و تنها لطفی که به ما کرده‌اند ممهور نمودن انتهای فرم درخواست بیمه بیکاری به مهر مهدکودک بوده است. در تمام این 10 سال همین بوده؛ سود اصلی در جیب موسس و مالک مهد کودک بوده و دردسر و درگیری مشکلات برای مربیان.

مهدکودک‌ها و والدین تعامل کنند

غلامحسین  حقدادی؛ معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی خراسان رضوی پیرامون شکایات والدین از عدم بازپس دادن شهریه‌ها اخذ شده توسط مهد کودک‌ها در دوران تعطیلی می‌گوید: مهدکودک‌ها شامل سیستمی هستند که خدمات مراقبت و آموزش و رشد کودکان زیر شش سال را بر عهده دارند. زمانی که مجوز می‌گیرند باید ساختمان استاندارد و دارای ضوابط داشته باشند.

وی ادامه می‌دهد: برای این امر اجاره‌های سنگینی به ساختمان برای تغییرات می دهند و از طرف دیگر آماده‌سازی فضای مهدکودک چیزی در حدود 100 میلیون تومان هزینه دربردارد. استخدام مربی برای هر کلاس که هر مهد به طور متوسط 10 پرسنل دارد که هزینه‌های پرسنلی خود را بر مهد تحمیل می‌‌کند. بنابراین مهدکودکی که در اسفندماه بدون تمایل خود و مجبور به تعطیلی شده تمام این هزینه‌های 12 ماه را جلوتر پرداخت کرده؛ هزینه‌هایی که قادر به برگشت نیست. زیرا خرج ساختمان یا اجاره بها چیزی نیست که بازگردد. در واقع مهدکودک هر سال 12 ماه هزینه می‌کند تا  پنج ماه  برداشت نمایند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی خراسان رضوی  می افزاید:‌ در حال حاضر ادامه این فشارها منجر به تعطیلی تعداد زیادی از مهد کودک‌ها شده و تعدادی زیادی هم درخواست تعطیلی دارند. به همین دلیل در مهرماه سال جاری مطمین هستیم با کمبود مهدکودک در مشهد مواجه خواهیم بود.

حقدادی معتقد است:در طرف مقابلند والدین معتقد بابت خدمات پول داده ایم که چون مهدکودک تعطیل بوده است؛ باید این هزینه برگشت شود در حالی که حساب هزینه‌های جانبی مهد را نمی‌کنند.هر دو طرف حق دارند زیرا یک طرف با ورشکستی مواجه است و در مقابل والدین پولی پرداخته‌اند و خدماتی نگرفته‌اند.

وی می‌گوید: توصیه ما به والدین توافق با مهد کودک‌ها است که مثلا بتوانند در ازای این شهریه خدمات دیگری مانند آموزش مجازی از راه دور برای کودکان خود بگیرند که قسمتی از شهریه پوشش داده شود یا مثلا به عنوان تخفیف در سال بعدی توافق کنند تا  مهدکودک‌ها بتوانند به حیات خود ادامه دهند. در واقع هم مهدکودک‌ها و هم والدین  هوای هم را داشته باشند تا با توافق بتوانند به نقطه مشترکی برسد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مشهد امروز محفوظ می باشد.